Sider, blogs og diverse links

Forslag til sider og andre blogs, der enten har givet inspiration til Abernes Blog, eller som vi generelt finder interessante og vil anbefale. Det kan være fordi det handler om lignende emner som her på Abernes Blog, generelt indeholder spændende diskussioner, eller vigtig information om politik, samfund eller videnskab.

Blogs

Bad PR: Blog hvor nyhedshistorier om “forskning”, som i virkeligheden er betalte undersøgelser fra marketings firmaer, bliver debunked.

En blog om pædagogisk psykologi og samfund: Titlen siger det hele. Dansk blog med perspektiv på psykologi og pædagogik ofte fra et filosofisk og teoretisk perspektiv, skrevet af en dygtig debattør.

lindeloev.net – A blog by Jonas Kristoffer Lindeløv: Blog af neuropsykolog Jonas Lindeløv med fokus på metode og statistik i psykologisk videnskab. Bl.a. om brugen af programmet PsychoPy til at lave stimuli til eksperimenter.

Neurobonkers: Neruobonkers skriver om psykologi og neurovidenskab, med fokus på at aflive falske myter og påstande. Giver god kritisk gennemgang af nye og gamle studier, og faktatjekker påstande i nyhedsmediers behandling af psykologisk og neurovidenskabeligt materiale. Neurobonkers findes også som en del bigthink.com

Neuroskeptic: God blog om neurovidenskab, som gennemgår ny forskning med en kritisk vinkel.

Magnusvinding.com: Magnus Vindings (tidligere skribent på Abernes Blog) personlige blog om filosofiske emner såsom bevidsthed, etik og lidelse.

Why Evolution is True: Blog af evolutionsbiolog Jerry Coyne om biologi, evolution, religion og billeder af katte. Opdatere flere gange daglig – en af mine favorit blogs.

Sider

EU-oplysningen: Information og gennemgang af hvordan beslutninger træffes i EU. Deler den her i folkeoplysningens tjeneste, for de fleste har ingen ide om hvordan EU fungerer. Uanset om man er for eller imod EU, bør man sætte sig ind i hvordan det fungere i stedet for at lade sig styre af “det er da også for galt”-intuitioner.