Om Abernes Blog

Abernes Blog blev startet af Mikkel C. Vinding og Magnus Vinding i sommeren 2013, som en blog om politik, samfund og videnskab fra et filosofisk perspektiv. Siden da har Magnus dog forladt bloggen til fordel for sin egen personlige blog. Mikkel valgte dog at fortsætte med at skrive på Abernes Blog som sit personlige projekt.

Der er intet overordnet formål med bloggen. Jeg skriver primært om hvad der falder mig ind – nogle gange som kommentarer på aktuelle sager, andre gange generelle og filosofiske betragtninger. Jeg har en lav tærskel for bullshit, så ofte er indlæg gennemgang af fejlslutninger i populære medier. At læse debatindlæg i aviser og på internettet er ofte som at høre en flok aber brøle. Jeg har en forkærlighed for at inddrage statistik og evidens i mine argumenter. Bloggen har ingen regulære opdateringsintervaller. Nye indlæg kommer når jeg får dem færdig.

Navnet “Abernes Blog”

Bloggens navn, “Abernes Blog”, reflekterer den erkendelse, at vi mennesker er aber. Dette er vigtigt at indse, for selvom vi er en særlig abe, en abe der kan tænke rationelt, så handler vi ofte på måder, der er imod både vores medmenneskers og vores eget bedste. Ved netop at erkende vores primitive abenatur der ofte er skyld i dette – ved at erkende vores primitive biases og illusioner – kan vi bedre komme ud over vores uheldige tendenser og dermed træffe bedre beslutninger. Det er derfor yderst relevant at erkende, at vi blot er aber, især når det kommer til vores store beslutninger der har indflydelse på millioner af menneskers liv.

Uddybende Indlæg: Hvad er Abernes Blog?

Interesser

Abernes Blog er uafhængig af kommercielle og politiske interesser. Abernes Blog drives udelukkende af bloggens skribenter. Alt indhold er skrevet af disse, medmindre andet er angivet.

Gengivelse af materiale fra Abernes Blog må ske i overensstemmelse med god skik i det omfang, som betinges af formålet og med henvisning til Abernes Blog.

Kommentarer på indlæg

Kommentarer er velkommen på Abernes Blog. Jeg opfordrer alle til at forholde sig til og diskutere indlæg her på bloggen. Første kommentar på bloggen fra hver enkelt bruger skal først godkendes af mig. Jeg censurerer ikke på baggrund af ytringer eller holdninger. Du er lige velkommen til at argumentere for eller imod hvad jeg skriver. Kommentarer der indeholder kommercielle budskaber vil blive fjernet. Hvis din kommentar på et indlæg ikke dukker op, så hav tålmodighed, da der godt kan gå noget tid før jeg opdager underretninger om nye kommentarer.

Kontakt

Hvis du ønsker at komme i kontakt eller har generelle spørgsmål til bloggen se kontaktinformation på siden Om aberne.

Du kan følge Abernes Blog på Twitter @abernesblog.